July 5, 2011

भेजी पकौडा, बल बनाउने तरिका



सामग्रीः  
५ सय ग्राम उसिनेको आलु -म्यास गरेको 
१ सय ग्राम प्याज -मसिनो गरी काटेको 
२ ठूलो चम्चा हरियो धनियाँ -काटेको
 १ सानो चम्चा हरियो खुर्सानी -काटेको
१ सानो चम्चा बेसारको धूलो
१ सानो चम्चा जिराको धूलो 
१ सानो चम्चा धनियाँको धूलो 
१ सानो चम्चा रातो खुर्सानीको धूलो, नुन स्वादअनुसार 

घोलका लागि सामग्रीः 
१ सय ५० ग्राम बेसनको पीठो 
१ सय ग्राम मैदाको पीठो 
१ कप पानी, नुन स्वादअनुसार 
१ सानो चम्चा सब्जी मसला 
१ सानो चम्चा ज्वानोको दाना, तेल  फ्राई  गर्नका लागि आवश्यकताअनुसार। 

घोल बनाउने विधिः बनाउने विधिः तेलबाहेक सबै सामग्री एउटा भाँडामा हाली बाक्लो घोल -लेदो बनाउने।

सामग्रीः  एउटा भाँडामा सबै सामग्री हाली राम्रोसँग मुछ्ने। स-साना गोला बनाउने। त्यसलाई अघि बनाएको घोलमा डुबाउने। तातेको तेलमा रातो हुने गरी तार्ने। यसलाई साइड सलाद र कुनै अचारसँग सर्भ गर्ने।

0 प्रतिक्रिया हरु:

Post a Comment

यस बिषयको बारेमा तपाईको विचार
कमेन्ट को लागि Comment as मा Click गर्नुहोस् । name/url छानेर name मा आफ्नो नाम लेख्नुहोस् । url खाली छोडे पनि हुन्छ अथवा facebook को profile को url राख्नुहोस् । अन्तमा submit post गर्नुहोस। नाम बिना कमेन्ट गर्ने भए select Anonymous.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More