A short and sweet recipe in nepali about how to cook anarasha roti. Nepali anarasa roti is a kind of snack, very popular in nepali festival like tihar and various rites and rituals.
पकाउने विधि
ताइचिनको चामललाई रातभरि भिजाउने र भोलिपल्ट पिस्ने। चिनीलाई बाक्लो हुने गरी पकाउने। बाक्लो भएपछि त्यसमा पीठो मिसाएर घोट्ने। त्यसलाई २४ घन्टा त्यत्तिकै राख्ने। भोलिपल्ट फेरि नरम हुने गरी मुछ्ने। मुछिएको चिनी तथा पीठोलाई स-साना गोला बनाई त्यसमाथि तिल हालेर हातले रोटीको आकार दिने। अन्त्यमा कराहीमा घिउ हाली खैरो नहुन्जेल पकाउने।
ताइचिनको चामललाई रातभरि भिजाउने र भोलिपल्ट पिस्ने। चिनीलाई बाक्लो हुने गरी पकाउने। बाक्लो भएपछि त्यसमा पीठो मिसाएर घोट्ने। त्यसलाई २४ घन्टा त्यत्तिकै राख्ने। भोलिपल्ट फेरि नरम हुने गरी मुछ्ने। मुछिएको चिनी तथा पीठोलाई स-साना गोला बनाई त्यसमाथि तिल हालेर हातले रोटीको आकार दिने। अन्त्यमा कराहीमा घिउ हाली खैरो नहुन्जेल पकाउने।
0 प्रतिक्रिया हरु:
Post a Comment
यस बिषयको बारेमा तपाईको विचार
कमेन्ट को लागि Comment as मा Click गर्नुहोस् । name/url छानेर name मा आफ्नो नाम लेख्नुहोस् । url खाली छोडे पनि हुन्छ अथवा facebook को profile को url राख्नुहोस् । अन्तमा submit post गर्नुहोस। नाम बिना कमेन्ट गर्ने भए select Anonymous.